De ideale woonbeleving

 Wanneer je lekker je eigen plekje hebt wil je natuurlijk zoveel mogelijk comfort en gemak. Niks is lekkerder dan wakker worden op een vrije dag in je eigen huis voorzien van alle gemakken en luxe die je wensen kan. Om dit te bereiken is er altijd wel werk en eigenlijk is een (t)huis ook nooit helemaal af. Niet alleen zul je regelmatig nieuwe wensen hebben, ook de trends qua kleuren veranderen continue. Er zijn in ieder geval veel mensen die regelmatig het huis een opknapbeurt geven om zo te voldoen aan de laatste trends. Om je huis aan te passen hoef je niet meteen een aannemersbedrijf in te huren, vaak kan je met wat kleine aanpassingen meer bereiken als je zou verwachten.

Wat zijn de kleine dingen die je kan doen?

Om je huis aan de laatste trends te laten voldoen kan je vaak met wat kleinere woonaccessoires veel bereiken. Andere hoezen om de kussens, andere overgordijnen of een nieuw kleurtje op de muren. Met minimale moeite en kosten kan je al veel veranderen aan de sfeer in huis. Een paar andere bloempotten en planten, droogbloemen kan ook al snel bijdragen aan een andere sfeertje in huis.

Verlichting

Het lijkt niet zo ingrijpend, maar met andere verlichting kan je veel doen aan de woonsfeer. Ledstrips om de boel wat moderner te maken of juist wat zwoel dimlicht voor een meer romantische uitstraling. Of wat dacht je van kaarslicht of een (nep) openhaard? Ook het aanbrengen van folie op de ramen kan veel doen aan de verlichting in huis. 

Overdenk de inrichting

Naast bovenstaande aanpassingen kan je ook zonder de portemonnee te trekken vaak veel bereiken met het anders inrichten van bv je woonkamer. Niet alleen kan het een mooi resultaat opleveren, ook meteen een mooie gelegenheid om de boel eens goed schoon te maken. Het meubilair net eventjes anders neerzetten kan al snel een heel andere indruk geven. Het weghalen van veel prularia is ook een manier om de boel een stuk strakker te laten ogen. Heb je budget? Je meubilair laten stofferen is natuurlijk ook een  optie!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Afval laten ophalen? Snel en voordelig met een container